Kulinarne - Książki
( ilość produktów: 241 )
Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli - Joanna Furgalińska
- Autorzy:

Historia na talerzu - Agata Grzegorczyk-Wosiek
- Autorzy:

Ciao! Włoskie opowieści, miejsca i smaki - Małgorzata Minta, Flavia Borawska
- Autorzy:

Dynia od kuchni. 50 przepisów na jesień - Opracowanie zbiorowe
- Autorzy:

Kuchnia według Św. Hildegardy - Elżbieta Adamska
- Autorzy:

Gotuj bez glutenu z Isabel - Izabela Adamek
- Autorzy:

Italia do zjedzenia - Bartek Kieżun
- Autorzy:
- Seria:

Jerozolima. Książka kucharska - Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi
- Autorzy:

Hiszpania do zjedzenia - Bartek Kieżun
- Autorzy:
- Seria:

Chleb - Jeffrey Hamelman
- Autorzy:

Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół - Magdalena Pieńkos
- Autorzy:

Kuchnia Pięciu Przemian dla początkujących - Anna Czelej
- Autorzy:

Wege - Oliver Jamie
- Autorzy:

Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
- Autorzy:

Wielka księga dań w słoiku + Wielka księga soków - Tanya Linton

Mity żywieniowe + Jedz zielone PAKIET 2 książek - Paula Kraśniewska, Hanna Stolińska-Fiedorowicz

Pakiet 2x Fit przepisy od baletnicy - sezonowo - Svetlana Ovsyankina

Wzmocnij odporność w 7 tygodni - Marek Zaremba
- Autorzy:

Kuchnia towarzyska i uczuciowa - Anda Rottenberg i przyjaciele
- Autorzy:

Gaijin gotuje. Kuchnia japońska... - Ivan Orkin, Chris Ying
- Autorzy:

Jak zdrowo gotować - dr Mark Hyman
- Autorzy:

Kuchnia Polska. Swojskie smaki w dobrym stylu - Opracowanie zbiorowe
- Autorzy:
Gotowanie można potraktować jako jedną z obowiązkowych codziennych czynności. Można też uczynić z niego pasję i w myśl zasady przez żołądek do serca zadbać o podniebienia domowników. Dzisiaj na przyrządzanie potraw spogląda się zupełnie inaczej niż dawniej i często postrzega się je w kategorii sztuki. Trend ten wzmagają coraz liczniejsze programy kulinarne, w których swoich sił próbują mniej i bardziej doświadczeni kucharze. Nieco urozmaicenia w zakresie gotowania warto wprowadzić również w swoim domu, a pomogą w tym poradniki kulinarne.
Kto powinien sięgnąć po poradniki kulinarne?
Książki kucharskie mogą być różnorodne, jeśli chodzi o ich zawartość. Mogą stopniowo wdrażać w tajniki kuchni i wtedy są propozycją, z której mogą korzystać nawet te osoby dopiero rozpoczynające swoją przygodę z gotowaniem lub pieczeniem. Nie brakuje też propozycji, w których przepisy dotyczą dań charakterystycznych dla poszczególnych regionów świata. Te książki to z kolei opcja dla wielbicieli kuchni regionalnej marzących o tym, by wyszukane dania przygotować w swojej kuchni.
Jest jeszcze jedna grupa tytułów - poradniki. One z kolei przydadzą się zarówno początkującym, jak i zaawansowanym kucharzom. Jest w nich mnóstwo praktycznych wskazówek, dzięki którym przyrządzanie jedzenia będzie prostsze. Łatwo więc dojść do wniosku, że w książki poświęcone tej tematyce powinna zaopatrzyć się każda osoba, która gotuje lub ma zamiar się tego nauczyć.
Dlaczego warto szukać książek kucharskich w naszej księgarni?
Oferta na poradniki kulinarne uwzględnia różne potrzeby, przez co mamy nadzieję, że poszukujący książek z tej kategorii, znajdą je właśnie u nas. Dobry poradnik kulinarny to taki, w którym wiedza przekazywana jest w przystępny sposób, a wskazówki będzie mogła zastosować osoba początkująca. Tytuły, jakie proponujemy, takie właśnie są. Dbamy nie tylko o jakość naszego asortymentu, ale też o ceny. Ceny książek, które proponujemy, są na wyjątkowo korzystnym dla zamawiającego poziomie, więc zachęcają do tego, by jednorazowo zrobić większe zakupy.