Technik technologii żywności - Podręczniki
( ilość produktów: 15 )Podręczniki - Technik technologii żywności : Branża gastronomiczna
Procesy technologiczne w gastronomii PAKIET 1-2 Wsip HGT.02 - Iwona Namysław, Lidia Górska
HGT.02 Technologia gastronomiczna Podręczniki 1-2 - Małgorzata Konarzewska
Technologia gastronomiczna z towaroznastwem - ćwiczenia część 1 - Ewa Melania Superczyńska. Żylińska-Kaczmarek
Bezpieczeństwo i jakość żywności - Stanisław Kowalczyk
- Autorzy:
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyr. T.3.2 - Ewa Giemza
- Autorzy:
Technol. żywności cz.3 - Technologie kierunkowe T2 - pod red. Ewy Czarnieckiej-Skubiny
- Autorzy:
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji Kwal. T.3.4. - Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Pracownia organizacji żywienia.Kwalifikacja T.15 - Joanna Duda, Sebastian Krzywda
- Autorzy:
Technol. żywności cz.1 - Podstawy technologii - Ewa Czarniecka-Skubina, Dorota Nowak (red.)
Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo WSiP - Anna Kmiołek
- Autorzy:
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 1 - Anna Kmiołek
- Autorzy:
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiern. - Katarzyna Kocierz
- Autorzy:
Procesy tech. w gastr. Kwal. HGT.02 ćw cz.2 - Lidia Górska, Iwona Namysław
- Autorzy:
Technologia żywności podręczniki
Podręczniki Technologia żywności są przeznaczone do kształcenia zawodowego oraz dla uczniów technikum gastronomicznego. Zawierają on zarówno szczegółowe informacje jak i praktyczne ćwiczenia, które są niezbędne do zdobycia wiedzy z zakresu technologii żywności. Podręczniki szczegółowo omawiają zagadnienia związanych z technologią żywności. Technologia żywności podręcznik do technikum to książka, w której znajdziesz wiele cennych informacji. Przede wszystkim podstawy technologii żywności, gdzie omówione są podstawowe pojęcia i terminy. Przedstawione są także zasady postępowania w procesie technologicznym, wytwarzania i oceny jakości żywności. W podręcznikach znajduje się także wiedza na temat technologii przetwórstwa zbóż, informacje na temat przetwarzania surowców zbożowych, zarówno zwykłych jak i dietetycznych, produkcji mąki i wytwarzania wyrobów zbożowych. W podręcznikach nie może zabraknąć również omówienia przetwórstwa mleka, a wiec procesy technologiczne od produkcji do przetworzenia mleka i jego przetworów, w tym produkcji serów i mleka w proszku. Oczywiście dowiesz się z podręczników również wszystkiego o obróbce mięsa, a także przetwarzaniu owoców i warzyw.
Technologia żywności podręcznik dla technikum
Podręcznik Technologia żywności jest skierowany do uczniów technikum gastronomicznego. Zawiera on wiedzę i ćwiczenia, których uczeń potrzebuje do zdobycia wiedzy z zakresu technologii żywności. Zawiera on pięć części, z których każda zawiera informacje i ćwiczenia związane z technologią żywności. Uczniowie technikum gastronomicznego, którzy chcą zdobyć wiedzę z zakresu technologii żywności, powinni sięgnąć po tego typu podręcznik. Przedstawione tu informacje i ćwiczenia są niezbędne do zdobycia wiedzy z tego zakresu.
Technik technologii żywności podręczniki
Technik technologii żywności musi znać szczegółowo zasady postępowania w procesie technologicznym, wytwarzania i oceny jakości żywności. Podręcznik Technologia żywności oraz inne podobne skierowane są do uczniów technikum gastronomicznego i są niezbędny do zdobycia wiedzy z zakresu technologii żywności.
Bardzo duży wybór tematów
Książki do nauki zawodu technik technologii żywności obejmuje bardzo szeroką grupę książek oraz zagadnień w nich poruszanych. Oferujemy książki o bezpieczeństwie i jakości żywności, o towaroznawstwie, o przygotowaniu pieczywa do dystrybucji, o ekspedycji potraw, a także wiele testów, ćwiczeń i zadań z zakresu technologii gastronomicznej. Mamy nadzieję, że każdy z naszych klientów znajdzie w naszej księgarni książki, które są mu potrzebne do poszerzenia wiedzy i zdania egzaminów, a także te, które będą dla niego naprawdę ciekawą lekturą.